puteri mama: lelaki juga frust menonggeng akibat ♥
I'm not talkative . I love writing BUT not realy good . I love diet as well as sleep vs .
I ♥ my past. I ♥ my present. I’m not ashamed of what I’ve had, and I’m not sad because I have it no longer. and I ♥ to grave all the past and present here

Monday, October 10, 2011

lelaki juga frust menonggeng akibat ♥

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

rini tetibe jek rasa nak cite pasal 'lelaki-jugak-frust-menonggeng-kalo-putus-cinta'. haha. tak pasal kan. ni bukan kes terpengaruh ngan cite "Hantu Bonceng" si mat jijan tu. tapi. sindrom-terkejut-amat lepas dengar luahan hati sorang teman. saya juga sangat tak sangka beliau pernah mengalami keadaan-yang-amat-tak-terjangka lepas clash ngan ex-awek beliau.


gambar curik untuk hiasan. mekaseh akak :)

sepanjang kenal baliau. tak kering gusi kalo duk bersembang. beliau sangat kelakar. tapi. kalo tiba part bermuzakarah. tak sah kalo beliau tak mengeluarkan barang sepotong atau beberapa potong hadis or ayat ayat QURAN. kadang kadang rasa kagum ngan ke-s-e-m-p-u-r-n-a-a-n beliau. tapi sekadar memuji oke.

akibat terlalu sayang kan awek beliau tu, beliau pernah membeli-kan si awek cincin emas. katenyer 'sebab awek wa kate dier x penah pakai emas, so, tak nak hampa kan awek, wa gigih laa kumpul duit semata mata nak belikan awek wa cincin emas'. owh. so sweet kan. 'wa jgak penah tak balik kg time raya, sebab nak beraya ngan awek wa'. sekali lagik touching. 'wa penah angkat tong gas time wa tengah demam, dari kdai ke moto wa, then ke rumah awek wa. wa memang sayang dier mati mati. wa da anggap diri wa ni ketua family dia'. memandangkan awek beliau sudah kehilangan tunggak keluarga-ayah. 'wa jgak gigih ke hulu hilir bawak dia cari kerja tetap kat pekan. wa gigih turun naek opis krajaan semata-mata nak tunaikan impian dia nak kerja krajaan'. dah macam over la plak beliau ni. 'wa mmg sayang dier sgt2 la. time tu wa x pandang dah pompuan laen. wa nampak dia jek pompuan kat dunia ni. lepak2 ngan member pon wa da kurang dah. wa buang member wa demi dia. sampai member wa pon ade ckp wa over. tapi wa tak kesah'. oke beliau sangat sangat over kan. 'alhamdullillah, 4 tahun wa ngan dia'. clap clap. :)

'2008 tahun mencabar bagi wa'. saya start speechless. 'pas frust menonggeng ditinggal awek, wa sanggup telan 6 papan panadol. then, wa terbongkang, wa buat mak ayah wa menangis tak henti-henti'. speechless. 'tapi, wa tak kesah, yang wa kesah, awek yang wa tatang bagai menatang minyak yang penuh, awek yang wa duk puja siang malam, awek yang wa duk junjung junjung da pergi tinggalkan wa'. tiada kata. 'mak ayah along angah adik adik wa pujuk, wa wat tak tau ja, wa bawak keta along wa, wa bawak laju laju wa nampak nak mati jek time tu, wa rasa wa tak leh idup kalo awek wa yang wa duk puja siang malam tu tak de'. kaku. diam. just telinga yang berfungsi. 'wa nak kelar tangan sendiri, sampai mak wa meraung raung, ayah along wa da lempang2 wa. wa mcm org tak sedar'. huh.kuat jugak pengaruh dat girl kan. 'alhamdullillah mak ayah bawak wa jumpa pak ustaz. alhamdullillah wa da oke sket'. fuhh. alhamdullillah. 'satu hari wa set hari, wa mintak balik cincin emas wa. wa tak kesah. yg lain dia bleh amek, tapi cincin emas wa yang wa beli ngan kerja keras wa, wa mmg nak balik'. menangis dalam hati. 'then kami jumpa. wa bawak sume brg dia bagi wa. wa nak bagi balik barang dia, wa nak balik cincin emas wa. wa bagi barang dia elok jek wa letak lam kotak. wa letak tepi pintu keta dia. tapi dia campak jek cincin emas wa. cincin emas yang wa beli sendiri ngan titik peluh wa semata mata untuk dia. dia campak cincin wa. wa panas. wa memang sangat panas. wa cekik kolar baju dia, wa angkat tangan wa. wa da aim tempat nak landing penumbuk wa nieh. tetiba azan. wa tumbuk cermin keta dia'. ya ALLAH. saya rasa sangat sakit masa tu dengar dia citer. rasa nak nages jek. dalam hati saya mmg da nanges. saya tak sangka. beliau pernah alami keadaan yang mcm tu. sungguh saya tak pernah sangka. 'alhamdullillah, skrg zaman jahiliah wa da tamat. wa da jumpa pemilik sebenar hati wa. skrg wa just nak qada balik segala kasih DIA kat wa yang slama ni wa tak hiraukan. wa yakin DIA ada jalan sendiri nak tentu kan jodoh wa. wa redha. tapi sebelum wa terima jodoh wa. wa nak dia tau siapa wa dulu. bukan stakat knal wa skrg'. maka.benarlah janji DIA. setiap yang terjadi ada hikmah. kalo bukan semua ni berlaku mungkin kah beliau yang saya kenal akan se-s-e-m-p-u-r-n-a ini??

today, genap 2 hari beliau tak contact saya. kenapa? mengapa? saya mintak maaf jika saya yang salah sebab mengingatkan awak kembali saat saat getir awak. dan jika awak rasa awak da termalu sbb confession tu, saya tak rasa awak patut rasa sedemikian. awak juga manusia biasa yang juga punya air mata walaupun awak lelaki. moral of the story?? masing masing punya tanggapan sendiri. bagi saya...
 
"sayang boleh, tapi jangan berlebih. sebab hanya DIA yang boleh kita harapkan sepenuhnya"
wit ♥'s, puteri Mama

4 ulasan:

me suya said...

erm.. no komen. tp suya selalu doa agar jodoh suya ditetapkan dan dipanjangkan dengan si dia :)

efi said...

hehe..ameeenn..insyaAllah..efi pon doa yang same utk suya and mr lulaby kesayang suya..hehe

Fikri said...

Nak komen baby tu ja. Comei ja tonggeng camtu. haha.

puteri mama said...

haha..gambaQ curik je tu..byk lagik aksi baby tu kat blog mama dier.. :)